Sunday, August 7, 2011

Demam panas.

Assalamualaikum.

Awal Ramadhan kali ini memang banyak menguji kami.Selain didatangi satu fitnah,kami juga didatangi satu ujian.Fitnah tu tak perlukah cerita,sabaaaaaaaaaaaaaar ajelah.Mudah-mudahan orang yang suka baling batu sembunyi tangan itu diberi pengampunan dan hidayah dariNya,amin.

Ujian yang dimaksudkan ialah seisi rumah kecuali en suami dilanda demam panas.Mulanya petang petang 1 Ramadhan,Imtiaz,masuk hari ketiga beliau mula gagah,tiba giliran Arissa,keesokannya Ummi(4 Ramadhan).Kemudian sampai pula giliran Hannan.Bila Ummi baru nak baik,Arissa curi-curi datang tidur dengan ummi.Maka,Arissa pun demam kambali.

Doktor cuma kata kekurangan air dalam badan.Ye,mungkin kerana panas.Anak2 pun awal-awal tu memang sangat gagah mahu berpuasa sakan.Raikanlah kan...Yang lain-lain......kelas....hm..........huhuhu...Mudah-mudahanlah anak-anak didik yang dah besar panjang itu berbaik sangka dan menerima seadanya keadaan ini.

No comments:

Post a Comment

Pengalamanku tak semestinya sama dengan pengalamanmu....sama seperti perasaaanku tidak sama seperti apa yang engkau rasakan.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails