Sunday, April 28, 2013

Kembar lagi?

Wah!....tajuknya kontroversi ek?

Akhir-akhir ini banyak kelahiran kembar 2 dan 3 paling ramainya.Tahniah...tahniah dan tahniah untuk semua ibubapa kembar yang baharu.

Mungkin ada kembar ini anak sulung....susah ye?jangan risau...ummi pun si kembar tu anak sulung juga...alhamdulillah ok je...

Mungkin ada yang tak biasa dengan baby contohnya masing-masing(suami dan isteri) anak last atau tak biasa dengan dunia baby....pun jangan risau...boleh aje.

Dahulu zaman ummi kalut dengan twin...tak de FB..tak de akaun blog tak de dapat google2 bagai ni...almaklum student...Dahulu online ni kira asing dan high maintenance.

Ibubapa kembar sekarang untung...banyak channel boleh jenguk kalau ada apa-apa kemusykilan untuk handle anak-anak kembar.Zaman ummi dahulu?Sabar aje la...Family pun tak de sejarah kembar...kalau tanya orang pun rasa tak konfiden dengan jawapan orang tu sebab orang tu pun tak de kembar....

Tapi bagus juga...jadi apa-apa kita mengadu kat Tuhan banyak...lepas tu,ikatan suami isteri lebih rapat.Ikatan mertua-menantu dan besan-besan pun makin erat sebab apa-apa keadaan kita banyak minta tolong dan doa mereka juga...

Alhamdulillah...pejam celik pejam celik...besar dah kembar!

 
Lepas tu setiap kali hamil ramai yang tanya,kembar lagi?

No comments:

Post a Comment

Pengalamanku tak semestinya sama dengan pengalamanmu....sama seperti perasaaanku tidak sama seperti apa yang engkau rasakan.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails