Friday, January 3, 2014

Fruity tartlet

Kadang-kadang tak perlu yang komplikated.Cuba yang mudah dahulu termasuklah untuk memasak atau penyediaan hidangan.

Ini untuk amatur.Kalau sudah hebat sikit malulah macam ni!Jadi kalau amatur,buat yang amatur aje dulu.

Bahan-bahan:
Kulit tartlet(yang hebat dia buat sendiri,Yang amatur beli siap-siap kat bakeri)
Tepung kastad
Buah-buahan koktail yang dihiris kecil
(Contoh buah-buahan; kiwi, strawberi,anggur hitam,peach dan lain-lain ikut kegemaran)

Cara-cara:

Masak tepung kastad
Selepas sebati dan pekat elok(masak) masukkan ke kulit tat.
Hiasi bahagian atas dengan buah-buahan tadi.
Sejukkan di peti sejuk.
Sedia dihidang selepas 10 minit.




                                                            Kenangan Aidilfitri yang lalu

No comments:

Post a Comment

Pengalamanku tak semestinya sama dengan pengalamanmu....sama seperti perasaaanku tidak sama seperti apa yang engkau rasakan.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails